top of page

Zelfs een heel zachte impuls op een juiste manier geplaatst kan tot de diepste spierlaag komen zonder forceren en te schaden.

IMG_3598.JPG

De behandeling

De release – de techniek
Nadat je plaats hebt genomen de behandelbank, wordt op basis van testen vastgezette spierspanning gelokaliseerd. Je lichaam verstrekt hierbij zelf de benodigde informatie via het zogenoemde biofeedback mechanisme. Dit betekent, dat als er sprake is van vastgezette spanning, je lichaam reageert met kleine spierreflexen die via de voeten worden waargenomen. Op die manier kan heel zorgvuldig worden vastgesteld welke releases je nodig hebt. Deze methode is effectief omdat er geen eigen interpretatie nodig is, niet van jou en niet van mij. Het is ook niet nodig om erin te ‘geloven’.

 

Als duidelijk is waar spanning is opgeslagen en in welke richting, wordt het lichaam gestimuleerd met lichte, maar besliste, impulsen van de handen om de spierspanning los te laten. Zelfs een heel zachte impuls op een juiste manier geplaatst kan tot de diepste spierlaag komen zonder forceren en te schaden. Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer ruimte en zal de communicatie tussen de hersenen en het lichaam herstellen. Dit is cruciaal voor het zelfherstellende vermogen, dat zorgt voor de natuurlijke veerkracht.
 

De behandeling

Omdat Body Stress Release een proces in het lichaam in gang zet, van spanning loslaten en herstellen worden er direct 3 afspraken gemaakt. Dit doe ik omdat na de eerste behandelingen veranderingen in je lichaam optreden, die om een nieuw consult vragen. Zo wordt jouw herstelproces krachtig op gang gebracht. De eerste drie afspraken vinden altijd plaats op dag 1, dag 4 en dag 11. Na de derde sessie kijken we samen hoe verder. De eerste afspraak bestaat uit een intake en een release. Ik breng je klachten in kaart en neem een uitgebreide gezondheidshistorie door. Ook krijg je uitleg over BSR en is er na de release ruimte voor vragen en adviezen. 

 

De behandelbank
Ik maak gebruik van een kantelbare bank; je neemt plaats op de voetenplank van deze behandelbank waarna deze langzaam horizontaal gekanteld wordt en met de release kan worden gestart. Tijdens de behandeling blijft je altijd geheel gekleed.

IMG_3642.JPG
IMG_3657 BEW.jpg
BSR LOGO 2020 - Praktijk Teteringen RGB.png
BSR detail high res-34.jpg
Sjabloon fotokader WIT 300 dpi 2.png

De eerste drie afspraken vinden altijd plaats op dag 1, dag 4 en dag 11.

Herstelproces

Zelfherstellende vermogen
Na een behandeling zal het lichaam het teveel aan opgebouwde spierspanning laag voor laag loslaten waardoor de veerkracht van het lichaam terugkomt. Body Stress Release activeert daarmee het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Dit is hetzelfde vermogen dat bijvoorbeeld een snee in de vinger of een botbreuk geneest.
 

Vervolgbehandelingen
Vervolgbehandelingen en de frequentie daarvan zijn per persoon verschillend. Het is afhankelijk van een aantal factoren:
• de duur van de aanwezigheid van de klacht
• het ontstaan van de klacht
• de ernst en hevigheid van de klacht(en)
• de huidige leef- en werkomstandigheden
• de snelheid waarmee de spanning loslaat
Het eerste consult duurt 45-60 minuten, een vervolgconsult ca. 30-40 minuten.

IMG_3644.JPG
Herstelproces

Kinderen en baby’s

Ook bij baby’s kan lichaamsspanning voorkomen. Het geboorteproces is niet altijd even gemakkelijk; dat geeft vaak hevige spanning bij baby’s.Een baby uit dit bijvoorbeeld door overmatig huilen, hyperactiviteit of de fysieke uiting van kleine klachten.Kleuters doen body stress op door bijvoorbeeld (ernstige) valpartijen, terwijl opgroeiende kinderen daarnaast ook te maken kunnen krijgen met (onderdrukte) emotionele spanningen of angsten.Bedplassen als ze al wat ouder zijn, niet stil kunnen zitten, niet willen lopen, “groeipijnen”, concentratieproblemen… dit zijn allemaal aanwijzingen voor de aanwezigheid van lichaamsspanning. Door het lichaam te ontdoen van body stress krijgt een kind de kans zich op een normale manier te ontwikkelen.

BSR therapy-43 V.jpg
Kinderen en baby's
bottom of page